Ludovic Orban a cerut instituțiilor de control să fie extrem de prezente în teren

182
Ludovic Orban a cerut instituțiilor de control să fie extrem de prezente în teren - ludovicorbancoronavirusinquampho-1589828939.jpg
Premierul Ludovic Orban a declarat că a cerut, luni, instituțiilor statului cu drept de control să fie "extrem de prezente în teren" și să vegheze la respectarea măsurilor impuse prin starea de alertă, informează Agerpres.


"Am avut chiar astăzi o întâlnire cu toate instituțiile statului care sunt implicate în aplicarea reglementărilor și în sancționarea încălcării reglementărilor, am solicitat Inspecției de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și tuturor celorlalte entități, Inspecția de Muncă, ANSVSA și toate Direcțiile de Sănătate Publică să fie extrem de prezente în teren, să urmărească respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru toate domeniile de activitate", a declarat Ludovic Orban, luni seară, la B1Tv.


Șeful Executivului a subliniat că deși cuantumul amenzilor s-a micșorat față de perioada stării de urgență, autoritățile vor da amenzi celor care nu respectă regulile.


"S-au micșorat amenzile, dar vom aplica amenzile, pentru că (altfel) cum facem diferența între cei 98% dintre cetățenii români care sunt corecți, care respectă legea, care se comportă în conformitate cu regulile stabilite și cei 2% care nu respectă legea? Normal că este o formă prin care-i determinăm pe cei care nu respectă regulile și care-i pun în pericol pe ceilalți îi determinăm și prin această pârghie care este amenda. Există și cealaltă pârghie penală, pentru că sunt anumite situații în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul penal", a spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5543 secunde