Legea farmaciei, promulgată de șeful statului

342
Legea farmaciei, promulgată de șeful statului - legeafarmaciei-1531229393.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, informează Administrația Prezidențială.


Pe 18 iunie, Camera Deputaților a adoptat, cu amendamente, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, asupra căruia șeful statului ceruse reexaminarea.


Actul normativ reglementează posibilitatea vânzării și eliberării prin intermediul serviciilor societății informaționale a medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală numai de către farmaciile comunitare și drogheriile autorizate potrivit legii și care notifică Ministerului Sănătății intenția de a desfășura această activitate, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului Sănătății.


"În incinta farmaciilor comunitare, a farmaciilor din unitățile medicale aflate în structura ministerelor cu rețea medicală proprie, a drogheriilor, a farmaciilor și a oficinelor locale de distribuție din sistemul penitenciar este interzisă utilizarea tehnicii de vânzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar", prevede unul dintre amendamentele adoptate.


În proiect se menționează că această notificare trebuie să conțină mai multe date, respectiv denumirea societății, adresa unității farmaceutice de unde sunt livrate medicamentele, adresa site-ului unității farmaceutice prin intermediul căruia se face vânzarea, numele farmacistului responsabil de vânzarea și eliberarea prin intermediul serviciilor societății informaționale a medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală, data începerii activității.


Potrivit actului normativ, Ministerul Sănătății trebuie să afișeze mai multe informații, precum lista unităților farmaceutice care oferă medicamente spre vânzare la distanță către populație prin intermediul serviciilor societății informaționale și informațiile generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populației. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3937 secunde