Stirile zilei de Miercuri, 19 Septembrie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Legea ce sancționează faptele de hărțuire stradală, votată

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Fără fluierături, pipăieli sau apelative precum "păpușă" sau "pisi" pe stradă.  În ultima zi de activitate din această sesiune, Camera Deputaților a votat proiectul de lege ce sancționează faptele de hărtuire stradală. Amenzile merg până la 10.000 de lei, iar proiectul a fost votat de către toate partidele politice.


Astfel de gesturi și apelative nu vor mai fi permise pe stradă sau la locul de muncă. Altfel, hărțuitorul riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 10.000 de lei. Legea a primit votul final din partea Parlamentului și a fost susținută de către toate partidele politice.

“La nivel național, cel putin 90 la sută din femei declară ca au trecut printr-un tip de hărțuire, fie psihologică, sexuală sau în spațiul public”, spune Mara Calista, deputat PNL.

În această relație inegală, în care agresorul se simte cel puternic, victima se simte neputincioasă, se simte lipsită de apărare, caută apărarea în prezența celor din jur, dar de obicei ignoram faptul că o persoană agresează, trecem nepăsători. Este o trăire complexă care lasă urmări.

Potrivit statisticilor, șapte din zece femei nu se așteaptă ca cineva să intervină când sunt hărțuite pe stradă. Legea va intra în vigoare odată ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Este interzis orice comportament de hărțuire, hărțuire sexuală sau hărțuire psihologică, definite conform prezentei legi, atât în public cât și în privat. Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 100.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât potrivit legii penale să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor

Opt din zece femei spun că nu se simt în siguranță când merg pe stradă noaptea iar patru din zece nu se simt în siguranță nici în timpul zilei.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
joi, 13 septembrie Foto : Adolescentă zdrobită de un șofer de 26 de ani! Fata de 16 ani a murit pe loc 107429 vizite, 0 comentarii Adolescentă zdrobită de un șofer de 26 de ani! Fata de 16 ani a murit pe loc
Social
miercuri, 12 septembrie Foto : Moșu’ și Baba de la Hârșova sau povestea care a încremenit doi părinți 9332 vizite, 0 comentarii Moșu’ și Baba de la Hârșova sau povestea care a încremenit doi părinți
Sport
miercuri, 12 septembrie Foto : Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion! 3242 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion!
Politică
sambata, 15 septembrie Foto : Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea 2864 vizite, 0 comentarii Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6758 secunde