Klaus Iohannis: Referendumul pentru Justiție rămâne în discuție

291
Klaus Iohannis: Referendumul pentru Justiție rămâne în discuție - klausiohannis-1545319555.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la o întâlnire cu tinerii din București, că referendumul pentru Justiție rămâne în discuție.

"Varianta referendumului rămâne în discuție. Nu putem organiza un referendum în perioada sărbătorilor de iarnă. I-am rugat pe colegii mei să studieze problema, să vedem cum putem să abordăm chestiunea în așa fel încât să fie și eficientă. Nu vrem să ne jucăm de-a referendumul, ci dacă îl facem, să fie util. Un referendum convocat de președinte nu produce rezultate obligatorii și acest lucru trebuie știut", a spus șeful statului, la Digi24, la insistențele jurnaliștilor în legătură cu data consultării populare. 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declanșat în ianuarie 2017 procedura pentru organizarea referendumului privind Justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

"Marți, 24 ianuarie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice", anunța, anul trecut, Administrația Prezidențială.

Pe 13 februarie 2017, Parlamentul vota, în unanimitate, avizarea referendumului propus de președinte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde