Klaus Iohannis: "Procurorii pe care i-am numit în funcții sunt foarte buni"

136
Klaus Iohannis:
Președintele României, Klaus Iohannis, e de părere că procurorii pe care i-a numit joi în funcții de conducere sunt foarte buni, iar concursul a fost organizat bine și corect. Avizul CSM, însă, a fost "parțial destul de superficial", a spus Iohannis.


"Având în vedere că am avut, pe de o parte, propunerile ministrului, pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate și, pe de cealaltă parte, avizul CSM-ului, care mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu și i-am numit pe cei trei candidați pe funcție", a declarat șeful statului, joi, la Bruxelles.


Președintele a precizat că în acest fel s-a încheiat interimatul la marile parchete. "Se ajunsese deja la o perioadă foarte lungă de interimat, care nu a permis procurorilor să-și facă treaba așa cum trebuie în toate situațiile. O conducere interimară întotdeauna are acest efect asupra unei instituții". 


"M-am bucurat că selecția organizată de domnul ministru Predoiu a scos la iveală trei candidați pe care îi consider foarte buni și mi-a făcut mare plăcere să-i numesc pe funcție", a mai declarat el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.799 secunde