Juncker, la discuții cu Dăncilă: Sper ca în timpul mandatului acestei Comisii, România să intre în Schengen

279
Juncker, la discuții cu Dăncilă: Sper ca în timpul mandatului acestei Comisii, România să intre în Schengen - 646x4041-1547209295.jpg
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat vineri speranța ca, până la finalul mandatului acestei Comisii, România să devină membru al spațiului Schengen, informează Agerpres.

"Noi, comisarii, suntem tratați ca niște prinți aici, la București, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor. (...) Dacă aș putea să-mi exprim o dorință, ar fi ca în timpul mandatului acestei Comisii, România să intre în spațiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care anumite guverne refuză cu încăpățânare acest lucru. Ținem legătura cu cei mai recalcitranți și încercăm să-i convingem să spună 'da' pentru aderarea României la spațiul Schengen. (...) Aș vrea să-mi închei mandatul făcând din România un membru al spațiului Schengen și să se pună capăt Mecanismului de Cooperare și Verificare", a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul unor discuții avute la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă.

El a amintit că s-a angajat în 2014 în fața Parlamentului European să pună capăt Mecanismului de Cooperare și Verificare și că rămâne fidel acestei promisiuni, "cu condiția să se facă toate eforturile la nivelul României și la nivel european pentru ca lucrurile să se deruleze în bune condiții".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4406 secunde