€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Juncker: Ca să conduceți bine treburile UE, nu exportați conflictele interne

Ştire online publicată Vineri, 11 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
România preia șefia rotativă a Consiliului Uniunii Europene într-unul dintre cele mai delicate momente de la aderarea noilor state membre, a afirmat, vineri, Jean Claude Juncker, președintele Comisie Europene, la prima reuniune a colegiului comisarilor, sub conducerea României. Juncker a reamintit prioritățile și dificultățile mandatului țării noastre și i-a avertizat pe liderii de la București să-și rezolve problemele interne și să nu exporte conflictele, dacă doresc o președinție de succes. 


"Sper că președinția română poate avea o contribuție semnificativă pentua a le demonstra celor care consideră că Europa are două blocuri, unul dezvoltat, altul mai puțin dezvoltat, că se înșeală și că Europa este un continent cu doi plămâni, la fel de importanți. Sper să impuneți și în țară o atmosferă de consens, nu trebuie să exportăm conflicte, să ne antrenăm într-o luptă politică fără sens și fără scop și de aceea trebuie să stabiliți la nivel intern premiezele pentru a avea o președinție de succes," a declarat Jean Claude Juncker.

Oficialul european a amintit desprte cât de importantă este ajungerea la un acordul de principiu pe viitorul cadru financiar multianual pe 7 ani, domeniu în care "România trebuie să depună mari eforturi și să se se ocupe îndeaproape și cu atenție."

"Tot președinția română, cu eleganță, trebuie să gestioneze această perioadă delicată, dacă nu chiar tragică, de după Brexit. Plecarea Regatului Unit n-ar fi trebuie să aibă loc, dar asta este democrața, trebuie să acceptă, chiar dacă e vorba de o ruptură în sânul Europei, un eveniment de care ar fi fost mai bine să ne fi lipsit", a mai afirmat Juncker.

Va și și o președinție a democrației, pentru că vom participa, activ, la alegerile europene. Ar trebui să fim atenți ca aceste alegeri să se desfășoare cât mai bine, pentru a ne putem apăra împotriva ingerințelor nedorite, din alete părți", a mai declarat Juncker.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7275 secunde