Iohannis le-a transmis tinerilor magistrați că au întreaga lui susținere

166
Iohannis le-a transmis tinerilor magistrați  că au întreaga lui susținere - iohannis44-1519149584.jpg
Președintele Klaus Iohannis le-a spus, ieri, tinerilor magistrați, că au ales să practice meseria lor într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii.

"V-ați ales o meserie care, poate mai mult ca oricare alta, este strâns legată de parcursul democratic al statului", a punctat el, într-un discurs la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului le-a transmis magistraților că au din partea sa deplină susținere în îndeplinirea misiunii lor.

"Sunteți în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic. Nu uitați în niciun moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției în România", a evidențiat el.

Klaus Iohannis le-a mai spus tinerilor procurori și judecători că nu sunt singuri.

"Reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege", a afirmat Iohannis.

Șeful statului i-a primit la Cotroceni pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii. La eveniment au fost prezenți, printre alții, ministrul Justiției, Tudorel Toader, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, procurorul general al României, Augustin Lazăr, șefa Consiliului Suprem al Magistraturii, Simona Marcu, și Cristina Tarcea - șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5755 secunde