Deputatul Stelian Ion, de la USR - discurs despre Europa

1213
Deputatul Stelian Ion, de la USR - discurs despre Europa - usrdeputatstelianion-1558464338.jpg
Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța, a transmis un mesaj constănțenilor, în care a vorbit despre Europa și importanța alegerilor din data de 26 mai, mesaj pe care îl redăm în continuare. 


"Discursul despre Europa a trăit și el ciclul firesc al discursurilor despre marile teme. De la patos și emoție autentică, trecând prin etapa de evaluare cerebrală, a ajuns astăzi să reprezinte cel mai adesea o sumă de clișee. Iar această oboseală pe care o observăm la discurs se transferă în mentalul colectiv asupra Europei înseși. De unde și impresia multora că spațiu european a depășit vârsta vivacității.


Eu nu cred acest lucru, dar dovada că Europa este vie și cu perspective de mărire nu poate fi adusă tot de un discurs. 
Din păcate, Europa, ca o mare parte din viața noastră, este mai mult vorbită decât trăită. Și îi facem mai mult rău comentând despre ea prin filtrul adesea de multe ori panicard al fluxului de informații la care suntem expuși. 
Să trăim Europa înseamnă să încercăm permanent să o cunoaștem, să-i înțelegem și să-i cultivăm identitatea, depunând totodată eforturi pentru a beneficia de ceea ce ne poate oferi ea. 
Conducerile sunt efemere, unele dintre noile idei pot fi greșite, dar soluția nu este nici lamentarea, nici defetismul și cu atât mai puțin renunțarea.
Cred că trebuie să ne luptăm pentru a rămâne în Europa.


Și pentru asta, înainte de toate, să arătăm ceva mai mult optimism, la pachet cu niște așteptări mai rezonabile. Pentru că, deși Europa n-a trăit niciodată într-o armonie deplină, mulți am sperat că ne vom trezi peste noapte într-o lume perfect agreabilă, în care lucrurile să meargă ca unse. Dacă nu s-a întâmplat, nu trebuie să abandonăm proiectul pentru a ne retrage în carapacea noastră. 


Admirăm construcțiile umanității care dăinuie secole la rândul, fără poate să ne dăm seama că noi putem fi azi parte a unei astfel de construcții. Și asta nu de dragul unui proiect cu aură milenaristă, utopică, ci pentru simplul fapt că Europa, așa cum s-a ridicat ea după Al Doilea Război Mondial și cum s-a revitalizat după căderea comunismului în statele Estului, chiar oferă premisele unei îmbogățiri - din toate punctele de vedere, nu doar materială - pentru cei care trăim aici.
Pe această cale, le adresez o rugăminte arzătoare tuturor constănțenilor și tuturor românilor: să meargă la vot pe 26 mai! Este esențial să rămânem în Europa. Alianța USR-PLUS va trimite în Parlamentul European profesioniști, oameni cu viziune clară asupra dezvoltării Europei și a României. De asemenea, este esențial să mergem la referendumul inițiat de președintele României, pentru că doar așa vom afla dacă tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani a fost cu voia românilor sau împotriva dorinței lor". 
Stelian ION 


(Publicitate electorală. Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, realizat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 41190006)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9106 secunde