Deputatul Stelian Ion: "Bugetul Constanței este rușinos!"

788
Deputatul Stelian Ion:

Articole de la același autor

Prezent la ședința Consiliului Local Municipal Constanța, deputatul USR Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța, a ținut să precizeze că bugetul municipiului Constanța propus de Decebal Făgădău "este unul rușinos".

Acesta a subliniat faptul că autoritățile locale ar trebui să se concentreze mai mult pe atragerea de investiții și investitori mari, care să aducă venit orașului și mai puțin pe "sifonarea banilor constănțenilor".

"Constanța are unul dintre cele mai mici bugete, veniturile Constanței sunt la jumătatea veniturilor unui municipiu precum Clujul și asta nu se întâmplă doar în acest an, ci de câțiva ani de zile situația este aceeași. Fără bani nu poți face absolut niciun proiect și primăria nu s-a îngrijit pentru atragerea de investiții importante, care să aducă bani la buget. Trebuie să vedem foarte clar că un municipiu, o zonă care vrea să se dezvolte, trebuie să aibă jumătate din buget alocat pentru investiții și jumătate din buget trebuie să fie alocată pentru cheltuielile de funcționare. În cazul Constanței, 90% din buget sunt alocate pentru funcționare și doar 10% pentru investiții. Se face campanie electorală și Decebal Făgădău vrea să își facă o campanie electorală pe bugetul și pe banii constănțenilor. A alocat niște cheltuieli mult mai mari decât veniturile, este o diferență de 100 de milioane, ceea ce înseamnă că vrea pe ultima sută de metri, acum, să demonstreze constănțenilor că, în sfârșit, s-a trezit și începe să miște proiecte. Lucrul acesta este forțat și cred că nu mai păcălește pe nimeni. Dacă voia să facă așa ar fi trebuit să reducă de la sursele de sifonare a banilor. Este vorba despre foarte multe festivaluri, organizate de tot felul de fundații, unde se duc mulți bani, este vorba despre faptul că se crește suma alocată pentru salubrizare în condițiile în care vedem de ani de zile că situația privind salubritatea în Constanța este una dramatică. Avem un oraș murdar, prăfuit și lucrurile nu se rezolvă. În continuare, vedem foarte puțini bani alocați pentru sănătate. Este îngrijorător lucrul acesta", a declarat deputatul Stelian Ion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : CONSTANȚA PROSPERĂ
Miercuri, 12 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : USR cere limitarea mandatelor rectorilor
Pagina a fost generata in 0.3787 secunde