Președintele PNL, Ludovic Orban:

"Decizia CCR, contrară voinței exprimate de români la referendumul de pe 26 mai"

211
Decizia CCR privind respingerea inițiativei legislative de revizuire a Constituției depuse de PNL alături de partenerii din Opoziție este surprinzătoare în condițiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție la referendumul de pe 26 mai, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban.

"Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu nici o lună, Curtea Constituțională a validat referendumul pe Justiție. Pe cale de consecință, este inexplicabil că judecătorii Curții au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituției inițiat de PNL alături de partenerii din Opoziție, în condițiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum. La ora actuală, Constituția României nu prevede dreptul fundamental de a fi grațiat și amnistiat", a explicat Orban, citat de Agerpres.

În opinia sa, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt "obișnuiți" să comită fapte de corupție drept "un cadou nesperat".

"Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curții și să înceteze să acționeze împotriva voinței cetățenilor, așa cum se prefigurează; în caz contrar, românii îi vor sancționa aspru la alegerile de peste câteva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgică după scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc și faptul că în urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care să fie contrare voinței cetățenilor", a transmis președintele PNL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5393 secunde