Dăncilă, despre Kovesi: "Felicit orice om care obține un rezultat"

187
Dăncilă, despre Kovesi:
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în contextul votului obținut în COREPER de Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, că acesta este un vot majoritar, iar majoritatea trebuie respectată.


"Este un vot majoritar. Din 22 de voturi 17 - "pentru". Întotdeauna majoritatea trebuie respectată", a afirmat premierul.


Viorica Dăncilă a arătat că este o informație "neverificată" aceea potrivit căreia președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să voteze pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi.


"Este o informație încă neverificată. Vom vedea pe urmă cum a votat", a spus șefa Executivului.


Întrebată cum ar afecta imaginea României unele suspiciuni legate de Kovesi, Dăncilă a declarat: "Eu sper să nu afecteze, dar, după cum știți, sunt mai multe acuzații, sunt mai multe dosare deschise. Dacă unul din aceste dosare devine realitate sau, eu știu, are influențe asupra imaginii doamnei Kovesi, pe plan extern reprezintă România. Și atunci bineînțeles că imaginea României poate fi afectată. Eu am zis că este bine să lămurească toate aceste lucruri, că și încrederea pe plan extern este mult mai mare. Nu am spus că este vinovată sau nu este vinovată, pentru că acest lucru nu pot să îl hotărăsc eu. (...) Sper ca niciun dosar din cele care planează acum și care sunt în spațiul public, nu sunt jurist și cred că Justiția trebuie înfăptuită de judecători, să nu se plieze pe realitate, pentru că acest lucru ar fi o lovitură pentru România".


De asemenea, întrebată dacă o va felicita pe Laura Codruța Kovesi pentru votul obținut, premierul a răspuns: "Bineînțeles. Felicit orice om care obține un rezultat".


Joi, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanților Permanenți ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfășurată la Bruxelles, Laura Codruța Kovesi a obținut susținerea pentru funcția de procuror-șef al Parchetului Public European. Surse de la Bruxelles au confirmat că în favoarea candidaturii lui Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum inițiativei EPPO.


Sursa: Agerpres



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7659 secunde