Dan Barna: Dacă nu începem să lucrăm pentru România, peste 5-10 ani vom avea aceleași discuții la alegeri

154
Dan Barna: Dacă nu începem să lucrăm pentru România, peste 5-10 ani vom avea aceleași discuții la alegeri - yxnopwrknze4mja2zjqwzgewotjkmwrm-1566736038.jpg
Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la președinție, a declarat duminică la Iași că viitorul României "arată foarte sumbru" dacă nu se schimbă ceva radical și dacă în politică nu se implică oamenii onești și competenți.


Aflat în turneu pentru strângerea semnăturilor de susținere a candidaturii sale la președinție, Barna a susținut în cadrul unei conferințe de presă că în momentul de față România are două probleme, cea a corupției, dar în egală măsură și cu un impact mult mai mare - problema incompetenței.

"Nu există autostrăzi, Moldova este izolată de restul României nu doar din cauza corupției, problema incompetenței este la fel de importantă. (...) Doar din hârtii și din ridicări de mână în comisii nu cresc kilometri în autostradă. Dacă nu începem să lucrăm la propriu, nu întâmplător sunt în campanie cu mânecile suflecate, dacă nu începem să lucrăm pentru România, peste cinci ani sau peste zece ani la alegeri vom avea aceleași discuții. Este vorba despre implicare, despre prezența în viața civică", a subliniat Dan Barna.

Întrebat fiind cum un președinte de țară poate rezolva problema construcției autostrăzii Iași-Târgu Mureș, Barna a replicat că "președintele are cea mai puternică voce".

"Președintele nu cară găleți cu asfalt și nu trage curent, dar președintele are o forță extraordinară prin puterea mesajului și a direcției. România are nevoie în momentul de față de inspirație și de încredere. Asta lipsește în România. Dintre toți vectorii politici pe care îi are un stat, președintele are cea mai puternică voce. Din această poziție, prin mesaje, prin implicare, prin toată această forță instituțională care există, poziția președintelui poate să genereze acel chef de a face treabă al românilor", a răspuns liderul USR.

Întrebat fiind ce îi reproșează actualului președinte, Klaus Iohannis, în privința autostrăzii Marii Uniri, Barna a răspuns: "Nu vreau să intru într-un joc de acesta de reproșuri factuale. Asta electoratul poate să aprecieze foarte bine".

Dan Barna a mai susținut că își dorește schimbarea și transformarea României "într-o țară în care să merite să trăim".

"Ceea ce propune USR - PLUS, ceea ce propun eu, candidat al acestei alianțe, este schimbarea și transformarea României într-o țară în care să merite să trăim. Vă spun asta aici, în Iași, pentru că este județul cu cea mai mare migrație (...). Astăzi, în Iași sunt 6.000 de copii care cresc fără părinți, pentru că sunt plecați la muncă în străinătate. Este un fenomen foarte dureros. Problema aceasta se reflectă și la generațiile mai mari. Cel mai dureros indicator este acela că 50% dintre elevii de liceu ai României își doresc să plece din țară. Viitorul nostru arată foarte sumbru dacă nu schimbăm ceva radical, dacă nu facem acea implicare în politică de care România are atâta nevoie, implicarea oamenilor onești și competenți", a apreciat Dan Barna.

În ceea ce îl privește, liderul USR a spus că își dorește să fie genul de președinte 'prezent, activ și implicat'. "Președintele implicat consider că este un președinte prezent. Cred că președintele României trebuie să fie prezent în viața cetății, în viața țării, nu doar la crizele extreme, ci în bucuriile și amărăciunile cetății, într-un mod cât mai frecvent", a afirmat el.

Dan Barna s-a aflat în această săptămână într-un turneu de strângere de semnături în județele Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani și Iași.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6489 secunde