CExN al PSD se reunește astăzi, în urma condamnării președintelui Dragnea

168
CExN al PSD se reunește astăzi, în urma condamnării președintelui Dragnea - liviudragnea22084a-1529649077.jpg

Articole recomandate

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni, vineri după-amiază, urmare a deciziei de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare a liderului partidului, Liviu Dragnea, în dosarul privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea nu a avut nicio reacție publică după primirea sentinței, însă ceilalți lideri ai partidului, miniștri, șefi de filiale județene au reacționat prin mesaje de susținere pentru președintele PSD, susținând că decizia instanței supreme a fost luată "sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a serviciilor", iar "asta nu poate pune sub semnul întrebării bunul mers al României".



Liderii partidului au anunțat că miniștrii, PSD și Guvernul îl susțin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului și a Camerei Deputaților, afirmând că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii definitive "încalcă grav" Constituția României și directivele europene.

Comitetul Executiv al PSD ar urma să se reunească de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea nu a avut nicio reacție publică după anunțarea sentinței, însă ceilalți lideri ai partidului au reacționat prin mesaje de susținere pentru președintele PSD, scrie News.ro.

Prima reacție a venit - la aproximativ două ore de la decizia instanței supreme - din partea premierului Viorica Dăncilă, numărul doi ca funcție în partid, ea fiind președintele executiv al PSD.

Dăncilă a susținut că sentința în cazul lui Liviu Dragnea "ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului" și că fapta pentru care a fost condamnat în primă instanță este prevăzută de un articol pentru care CCR a dat deja o decizie că trebuie modificat, afirmând că ea crede cu tărie în nevinovăția liderului PSD și îl asigură de toată susținerea ei. Tot premierul spune că aceia care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanței încalcă grav Constituția, Directivele UE și standardele Comisiei de la Veneția privind prezumția de nevinovăție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8537 secunde