Călin Popescu Tăriceanu: "Nu se pune problema alegerilor anticipate"

217
Călin Popescu Tăriceanu:
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, că atât timp cât există un guvern în funcție, nu se poate pune problema organizării de alegeri anticipate, proces care presupune o serie de pași constituționali care trebuie parcurși. 
"În momentul de față, atât timp cât este un Guvern în funcție, nu se poate pune problema alegerilor anticipate. Pentru alegerile anticipate este nevoie să se realizeze un mecanism care este prevăzut în Constituție. Chiar dacă se face o înțelegere politică asupra necesității alegerilor anticipate, trebuie făcuți niște pași constituționali, altfel nu se poate. 


Probabil cei care fac aceste propuneri ar trebui să pună mâna întâi să citească Constituția cu atenție și după aia să înțeleagă care este soluția politică pe care o poți aplica, având în vedere prevederile constituționale. Constituția este gândită astfel încât ar trebui să se evite crizele politice. Altfel, politic vorbind, da, putem să discutăm de alegeri anticipate, numai după ce soluțiile politice care sunt la îndemână au fost epuizate. Noi suntem încă cu un guvern în funcție, deci suntem într-o fază mult prea incipientă ca să putem discuta despre alegeri anticipate", a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres. 


Referindu-se la faptul că Guvernul va veni în Parlament pentru un vot de încredere, liderul ALDE a arătat că încă nu se știe dacă este vorba despre remaniere sau restructurare, reafirmând că remanierile nu se votează în Parlament. 
"Restructurarea intră sub incidența articolului 85 din Constituție, care spune foarte clar că președintele numește pe baza votului de încredere dat în prealabil de Parlament. Deci vot de încredere în Parlament înseamnă 233 de voturi pe care doamna Dăncilă trebuie să le ia sau nu le ia și atunci își ia bagajele, gentuța și pleacă. Remanierea nu se face în Parlament. Remanierea este o decizie a primului ministru", a adăugat Tăriceanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6374 secunde