Cadastrarea gratuită a comunei Gârliciu, la final! Peste 7.000 de imobile au fost măsurate

338
Cadastrarea gratuită a comunei Gârliciu, la final! Peste 7.000 de imobile au fost măsurate - safinalizatcadastrarea1-1568412733.jpg

Articole de la același autor

Lucrările de cadastrare din comuna constănțeană Gârliciu au fost încheiate, iar rezultatele au fost afișate la sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța, dar și la sediul Căminului Cultural "Dunărea Veche" din localitate. Cei interesați pot consulta listele și pot depune contestații până pe 5 noiembrie 2019. 


Măsurătorile au fost realizate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023, în comuna Gârliciu fiind identificate 7.307 imobile, cu o suprafață totală de 6.571,06 hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin OCPI Constanța, și sunt gratuite pentru oameni. 
Rezultatele cadastrării din Gârliciu au fost afișate pe 6 septembrie, în prezența subprefectului Constanței, Ionuț Done, a primarului comunei, Constantin Cimpoiașu și a directorului OCPI Constanța, Gabriela Vulpoiu. "După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică. În județul Constanța, au fost demarate lucrări de înregistrare sistematică la nivelul întregului UAT în șapte unități administrativ-teritoriale. Dacă la Gârliciu măsurătorile au fost finalizate și au fost deja afișate rezultatele, în comunele Horia și Ghindărești lucrările de cadastru general sunt în derulare, iar în comunele Topalu, Mihai Viteazu, Istria și Cogealac vor începe în perioada următoare", a precizat Gabriela Vulpoiu, directorul OCPI Constanța.  


"Este un moment foarte important pentru comunitatea din Gârliciu. Cadastrul general este un pas înainte atât la nivel individual, cât și local și național. Pentru finalizarea acestui proces este imperios necesar ca proprietarii imobilelor din comună să înțeleagă că au obligația de a verifica rezultatele lucrărilor de cadastru general și de a comunica eventualele erori sau nemulțumiri reprezentanților OCPI Constanța, în termenul prevăzut de lege", a explicat Ionuț Done, subprefectul județului Constanța.


Obiectivul principal al programului este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 26 Aprilie 2016
Stire din Eveniment : A murit ars  în propria casă
Pagina a fost generata in 0.573 secunde