Premierul Viorica Dăncilă, despre numirea noilor miniștri:

"Aștept răspunsul președintelui Iohannis, sper să fie pozitiv"

227
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că nu a primit încă un răspuns de la șeful statului la propunerile privind numirea unor noi miniștri la MAI și MAE, precum și pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice, dar că nu vede de ce președintele Klaus Iohannis le-ar respinge.

"Nu mi-a răspuns domnul președinte. Conform Codului administrativ, are la dispoziție 10 zile în care poate să dea un răspuns. Eu sper că acest răspuns să fie pozitiv, pentru că am venit cu o echipă de oameni competenți, oameni care au mai fost miniștri, deci nu văd de ce domnul președinte ar da un răspuns negativ", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Premierul a subliniat că, în funcție de răspunsul șefului statului, va lua o decizie, inclusiv în CExN al PSD.

"Nu vreau să fac scenarii, cred că este mai bine să așteptăm să vedem răspunsul de la Cotroceni și pe urmă, împreună cu colegii din Comitetul Executiv Național, vom lua o decizie. Am spus acest lucru și de fiecare dată când am ocazia îl repet: nu vreau să iau o decizie singură, de aceea suntem un partid puternic, de aceea avem foruri statutare, pentru ca aceste decizii să le luăm împreună și așa voi proceda pe viitor. Haideți să ajungem acolo, haideți să nu pornim de la reaua credință. Am văzut că a existat această rea credință de-a lungul timpului și că au fost multe momente în care s-a încercat blocarea activității guvernamentale. Dar să vedem ce se întâmplă acum și vă asigur că vom lua o decizie, o decizie pe care, așa cum am spus, o vom stabili împreună", a mai declarat Dăncilă.

Una dintre propunerile premierului este cea de numire a senatorului Nicolae Moga, de la PSD Constanța, în funcția de ministru de Interne.

v v v

Tot ieri, Viorica Dăncilă a declarat că este important ca PSD și ALDE să aibă un candidat unic pentru alegerile prezidențiale, adăugând că urmează să aibă o întâlnire cu Călin Popescu-Tăriceanu pe acest subiect.

"Nu eu am decis. Încă o dată repet, în cadrul Comitetului Executiv Național a fost un vot în care, cu o singură excepție, toți colegii au hotărât să avem candidat propriu. Am vorbit cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu la telefon, voi avea o întâlnire cu dânsul. Este important să avem un candidat unic. Acest lucru bineînțeles că ne dă șanse mult mai mari, se mai adaugă procente. Un candidat unic susținut, poate, de mai multe partide politice. Dar acest lucru îl vom discuta, nu vreau să afirm dinainte anumite lucruri care nu au fost încă dezbătute cu colegii noștri de alianță și vom vedea cum vom merge mai departe, dar votul s-a dat pentru un candidat PSD. De altfel, acest lucru a fost cerut în toate organizațiile unde am fost până în acest moment, a precizat Viorica Dăncilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde