ALEGERI PREZIDENȚIALE SUA / Un fost candidat fără succes și-a anunțat candidatura

143
ALEGERI PREZIDENȚIALE SUA /  Un fost candidat fără succes și-a anunțat candidatura - suaflag-1550583126.jpg
Senatorul american Bernie Sanders, fost candidat fără succes la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidențiale din 2016, și-a anunțat marți înscrierea în cursa prezidențială din 2020.



Sanders, în vârstă de 77 de ani, a făcut anunțul într-un interviu acordat postului public de radio din statul Vermont (nord-est), pe care îl reprezintă. "Am dorit să-i informez în primul rând pe locuitorii din Vermont", a precizat el, scrie Agerpres.

În interviu, el s-a angajat ca în turneele sale electorale în America să susțină "valorile de care sunt mândri toți locuitorii din Vermont - credința în justiție, în comunitate, în politica la nivelul bazelor, în reuniunile publice".

Senatorul nu a ratat ocazia de a-l critica și pe președintele Donald Trump, afirmând că este "rasist, sexist, homofob, xenofob", un "mincinos patologic și o rușine pentru SUA" și acuzându-l că "încearcă să-i divizeze pe americani".

Duminică, site-ul de informații Politico a indicat că Bernie Sanders a înregistrat un clip video prin care își anunță candidatura, menționând că data difuzării acestui clip nu a fost fixată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.243 secunde