Alegeri prezidențiale 2019. PSD vrea să conteste votul prin corespondență la turul II

160
Alegeri prezidențiale 2019. PSD vrea să conteste votul prin corespondență la turul II - vot2-1573311770.jpg
Deși dispozițiile privind organizarea alegerilor în diaspora au fost adoptate de guvernul PSD, social-democrațiie le contestă acum.


Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, cu privire la faptul că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, că PSD va contesta acest lucru.


"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toții candidații și pentru turul unu și pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Viorica Dăncilă.


Purtătorul de cuvânt al Autorității Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Călugărița, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.


"Au fost primite și înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opțiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăsește în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăsește între cei doi candidați care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul", a spus Revnic-Călugărița.


Ea a menționat că alegătorilor care au optat pentru vot prin corespondență le-au fost expediate deodată ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele două tururi de scrutin. "Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituțională ar fi validat rezultatul alegerilor și s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidați care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact același format, iar alegătorii ar fi trebuit să aștepte până la turul al doilea să-și exprime opțiunea de vot și să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidați care merg mai departe", a explicat purtătorul de cuvânt al AEP.


Plicul odată înregistrat, cetățenii nu mai pot vota. Revnic-Călugărița a menționat că instrucțiunile pentru votul prin corespondență sunt foarte clare.


"Li se recomandă alegătorilor să voteze pentru turul doi după ce rămâne lista definitivă cu cei doi candidați care merg în turul al doilea", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Autorității Electorale Permanente.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.778 secunde