Administrația locală stabilește Regulamentul de acces în Zona Peninsulară. Cum se va circula

1166
1
Administrația locală stabilește Regulamentul de acces în Zona Peninsulară. Cum se va circula - peninsulapiataovidiu6-1512476146.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța organizează, astăzi, 6 decembrie, ora 10.00, la sediul instituției, în sala de ședințe Remus Opreanu, o dezbatere publică. Tema vizează "Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța".

La dezbaterea publică au acces instituțiile publice, organizațiile civice, persoanele fizice și juridice interesate.

În ceea ce privește schimbarea regulilor de acces, în primă fază, ar urma să fie interzis accesul autovehiculelor cu masa totală de 3,5 tone. Totodată, vor fi montate puncte de acces la intrarea în zona peninsulară, iar trecerea se va face doar în baza unei cartele pe care o pot solicita cei care sunt nevoiți să intre cu mașina în perimetrul respectiv.

În plus, zona ar urma să fie delimitată, astfel că străzile din zona peninsulară vor fi împărțite în două categorii. Mai exact, o categorie exclusiv pietonală și una ocazional carosabilă.

Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență.

Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între strada Petru Rareș și Piața Ovidiu.

În cea de-a doua zonă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență.

În această categorie sunt cuprinse străzile: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino.

Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale. Din proiectul Regulamentului reiese că vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Astfel, la fel ca și în anii trecuți, vor avea dreptul să solicite permise persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale.

Comentează știrea

Barbu
7 decembrie 2017
Poate citește și... Primarul

Mai bine mai tarziu decat niciodata! Este pacat ca nu a fost gandita aceasta chestiune imediat dupa ce a fost reabilitata zona. Astfel nu s-ar mai stricat pavelele. Poate va gânditi sa restricționat traficul auto și pe bld. Tomis cuprins între Capitol si Prefectura daca tot vreti sa avem o țară ca afara! Numai daca aveti curaj si daca va lasa cei cu masini scumpe care vin si parchează în față cafenelelor sau in intersectii!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde