Video VIDEO / Decebal Făgădău: "La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!"

638
VIDEO / Decebal Făgădău:
Primarul Decebal Făgădău susține că plata locului de parcare nu a fost suspendată niciun moment, în municipiul Constanța. Însă, amenzile instituite în ședința de ieri a Consiliului Local au rolul de a reglementa situațiile în care un șofer care nu plătește parcarea ocupă locul unui constănțean care a închiriat spațiul respectiv.


"La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti! Nu a existat parcare gratuită nicio secundă. Astăzi, în municipiul Constanța, avem 95.000 de autoturisme ce aparțin persoanelor fizice și în jur de 20.000 de mașini ce aparțin firmelor. Câte dintre acestea plătesc taxa de rezervare loc de parcare? Din 95.000 de mașini aparținând persoanelor fizice, aproximativ 15.000 plătesc. 80.000 de mașini nu plătesc taxa de rezervare. Știm cu toții că aceste 80.000 de mașini nu sunt parcate în garaje sau pe proprietate particulară. Cele mai multe sunt parcate pe domeniul public. Cu alte cuvinte, din 95.000 de mașini ce aparțin persoanelor fizice, doar 15.000 își plătesc taxa de rezervare a locului de parcare, în condițiile în care s-au construit multe locuri de parcare pe care le puteți închiria. Taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an", a declarat primarul constănțean.


Potrivit acestuia, din aproximativ 20.000 de mașini înregistrate pe persoane juridice, doar 200 plătesc taxa de rezervare. Așadar, aproape 19.800 de mașini ce aparțin firmelor parchează gratuit pe domeniul public.


"Asta reglementează hotărârea Consiliului Local: cine parchează pe un loc de parcare și nu plătește sau ocupă locul de parcare al cuiva care și l-a rezervat va fi amendat. Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește. Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Fac excepție locurile pentru persoanele cu dizabilități și mașinile electrice sau hibrid. În afară de acestea, toată lumea care parchează în parcările cu plată ale orașului trebuie să plătească, așa cum se plătește peste tot în lume. Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public", a mai spus Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2766 secunde