Tăriceanu avertizează dezertorii ALDE: "Vor fi păcăliți"

305
Tăriceanu avertizează dezertorii ALDE:
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că, în pofida intenției unor parlamentari de a părăsi partidul, ALDE va continua să existe și îi avertizează pe cei care vor să plece la PNL că "vor fi păcăliți", potrivit Agerpres. "Am aflat că există unii dintre colegi care poartă negocieri, mai mult sau mai puțin ascunse. Nu țin pe nimeni cu forța. Dacă oamenii simt că nu au atașament față de valorile și principiile noastre, vor face un pas în afară. Așa se se întâmplă la toate partidele. Din păcate, fenomenul migrației parlamentare la noi este foarte amplu. Dar nu cred că este o problemă, o pierdere majoră. (...) Sunt tot felul de cifre care să stârnească senzație (...) ALDE va continua să existe ca partid. Suntem de trei ori mai puternici în termeni de organizații, din punct de vedere al structurilor, decât eram în 2016. Vom aborda alegerile locale cu optimism și determinare și eu am convingerea că nu vor fi alegeri anticipate, ci la termen, așa încât pe baza rezultatelor de la alegerile locale vom fi capabili să intrăm în Parlament, așa cum am demonstrat și în 2016 când, la fel, erau tot felul de discuții că ALDE nu va intra în Parlament și iată că am demonstrat că avem această capacitate", a spus Tăriceanu.

Referindu-se la deputatul Andrei Gerea care a părăsit miercuri ALDE, Tăriceanu a spus că acesta "a beneficiat de la ALDE de foarte multe avantaje și a dat foarte puțin, aproape deloc". "Toate deciziile le-am luat în forurile statutare, dar dacă văd anumite motivații pe care unii le fac, sunt hilare. (...) Gerea a beneficiat de la ALDE de foarte multe avantaje - a fost numit ministru, chestor al Camerei Deputaților. La cât de mult a primit el, a dat foarte puțin, aproape deloc. E un moment în care se separă apele (...) În ALDE toată lumea e liberă să vorbească. Sigur, lucrurile astea le faci în structurile statutare. Dacă te duci (...) în public înseamnă că ai o altă agendă și cred că Gerea avea o altă agendă: un alt proiect politic care nu avea nimic de a face cu liberalismul", a adăugat Tăriceanu.

Deputatul ALDE Ică Calotă, președintele ALDE Teleorman, a declarat că aproximativ 12 deputați ai formațiunii vor părăsi partidul într-o săptămână. Deputatul Andrei Gerea a anunțat că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic "Prin noi înșine", proiect pe care ar fi vrut, inițial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu. "Este un proiect politic de dreapta", a declarat Gerea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3664 secunde