Prefectura Constanța a început distribuirea pachetelor pentru nevoiașii din județ

735
Prefectura Constanța a început distribuirea pachetelor pentru nevoiașii din județ - prefectura-1594313222.jpg

Articole de la același autor

Prefectul George Niculescu a anunțat că, începând de ieri, instituția pe care o conduce a început distribuirea pachetelor de ajutorare pentru populația defavorizată, în localitățile județului Constanța.

Drept urmare, au fost desemnați 37 de angajați ai Prefecturii Constanța pentru recepția și distribuirea pachetelor. De asemenea, reprezentanții Instituției Prefectului s-au ocupat de marcarea locațiilor și graficelor de distribuție. În plus, printr-un amplu proces de verificare, a fost stabilită eligibilitatea fiecărui beneficiar al programului.

Așadar, la nivelul județului Constanța, vor fi distribuite 42.894 de pachete cu produse de igienă, respectiv produse alimentare ce vor ajunge la toți beneficiarii programului finanțat de Comisia Europeană.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, categoriile de persoane care pot primi pachetele sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă din partea autorităților locale, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

Pachetele cu produse de igienă cuprind: periuță de dinți (5 buc), pastă de dinți (300 ml), săpun lichid (500 ml), șampon copii (800 ml), șampon adulți (500 ml), detergent de rufe (2.700 g).

Pachetele cu produse alimentare cuprind: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve carne (2,4 kg), conserve pateu (1 kg), compot de fructe

(1,44 litri).

Primele localități, 14 la număr, în care a început distribuirea pachetelor sunt: Ostrov, Dobromir, Ion Corvin, Adamclisi, Deleni, Cobadin, Vulturu, Nicolae Bălcescu, Cerchezu, Cernavodă, Seimeni, Mihai Viteazu, Albești și Constanța. Ulterior, după ce vor fi distribuite pachetele în aceste 14 localități, reprezentanții Prefecturii Constanța se vor asigura că ajutoarele vor ajunge și în celelalte localități din județ.

"Este un efort deosebit făcut de toți cei implicați: Instituția Prefectului, instituții abilitate, structuri MAI, toți cei care au pus umărul pentru desfășurarea acestui program, la nivelul județului Constanța.

Este pentru prima dată când programul POAD este gestionat direct de către prefectură, iar feedback-ul din teritoriu este unul foarte bun, semn că ne-am îndeplinit sarcinile cu profesionalism.

Este important să ne aducem contribuția într-un program de care depind zeci de mii de oameni din acest județ, oameni pentru care produsele din pachete sunt unele extrem de folositoare", a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde