Ludovic Orban: Salariul minim va crește, cuantumul urmează să fie stabilit

200
Ludovic Orban: Salariul minim va crește, cuantumul urmează să fie stabilit - orban-1573839429.jpg
Salariul minim pe economie va crește, urmând să fie stabilit ulterior cuantumul, pe baza unui studiu de impact și a consultării cu partenerii sociali și organizațiile neguvernamentale, a declarat, vineri, la Brașov, prim-ministrul Ludovic Orban, relatează Agerpres.


"Cu siguranță, salariul minim va crește, dar nu pot da cuantumul cu care va crește. La ora asta s-a constituit o echipă de lucru: Ministerul Finanțelor - SGG - Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Comisia de prognoză. Vom veni în baza studiului de impact pe care îl realizăm cu o propunere, care, evident, va fi supusă dezbaterii în consiliu tripartit - sindicate, patronate, organizații neguvernamentale. Vom asculta argumentele, pentru că aici sunt diferențe de abordări", a explicat Orban.


Șeful Guvernului a amintit că, din anul 2015, Comisia Europeană a solicitat României un mecanism obiectiv de creștere a salariului minim care să se bazeze pe realități economice, pe indicatori obiectivi, între care indicele de creștere a productivității, creșterea economică, creșterea salariului mediu brut, rata inflației, "astfel încât în decizia de creștere a salariului minim să nu intervină arbitrar subiectivismul politic pe care îl poate avea un guvern, ci pur și simplu să fie o decizie care să aibă efecte sociale și economice benefice".


"Dacă crești prea puțin salariul minim pe economie, poți să nu compensezi nici efectele inflației. Dacă în schimb crești prea mult salariul minim, riști să afectezi ramuri întregi și mulți dintre angajații care lucrează cu salariu minim să-și piardă locul de muncă. (...) Noi ne dorim ca orice decizie, nu numai decizia privind salariul minim pe economie, să se ia având la baza argumente foarte solide și mai ales o previziune foarte solidă privind impactul unei astfel de decizii asupra economiei", a completat Orban.


Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, vineri, la ceremonia de semnare a contractului de finanțare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6144 secunde