Ludovic Orban începe negocierile pentru susținerea noului guvern

145
Ludovic Orban începe negocierile pentru susținerea noului guvern - ludovicorbansursafacebook605x400-1571209656.jpg
Încep negocierile pentru susținerea noului guvern. Misiunea de-a aduna voturile necesare se anunță însă dificilă. Ludovic Orban, premierul desemnat, are la dispoziție zece zile pentru a veni cu noul Executiv în Parlament.


PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-și pune în funcție Executivul, însă negocierile se anunță dificile, în condițiile în care, până acum, doar minoritățile naționale susțin necondiționat Guvernul Orban.

Șeful UDMR a declarat că există posibilitatea ca UDMR să nu voteze Guvernul Orban, totul depinde de programul de guvernare și de oamenii propuși în viitorul guvern. UDMR cere ca PNL să nu umble la legislația electorală într-un an în care s-a intrat pe linie dreaptă pentru alegeri.

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că PSD nu se va prezenta la votul pentru învestirea guvernului Orban.

"În calitate de președinte al Partidului Social Democrat și în urma discuțiilor purtate cu președinții organizațiilor județene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de investitura a noului Guvern. Cum șapte bărbați, incluzând și Președintele României (de fapt președintele de facto al PNL) au facut efortul de a dărâma acest guvern, mă aștept ca aceiași șapte bărbați să își asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern.

În eventualitatea unui consens și a trecerii guvernului, va asigur că Partidul Social Democrat nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor", a zis Dăncilă.

De altfel, Viorica Dăncilă i-a acuzat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban că vor doar să distrugă, după care l-a provocat pe șeful statului la o "confruntare unu la unu". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4171 secunde