Daniel Zamfir va depune o plângere penală la adresa ministrului Finanțelor Publice. Iată motivul

134
Daniel Zamfir va depune o plângere penală la adresa ministrului Finanțelor Publice. Iată motivul - 1-1593438989.jpg
Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat, a anunțat că va depune o plângere penală la adresa ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului ministrului de a se prezenta la audieri, potrivit Digi24.


Cîțu a fost invitat luni, pentru a treia oară, la audieri, de către Comisiile economică și de buget din Senat.


Tema audierii viza "derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergență 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracției economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020".


"E obligația noastră să facem ceva, întrucât vom fi și noi responsabili pentru felul în care ajung finanțele țării pentru că lăsăm lucrurile să treacă așa (...). Faptul că domnul Cîțu refuză în mod repetat și nejustificat să se prezinte în fața comisiilor parlamentare, să dea explicații în legătură cu gestionarea datoriei publice, la nivel personal vă spun, eu cred cu tărie că trebuie să punem capăt acestui lucru, înaintând o plângere penală la adresa ministrului Cîțu în baza legii răspunderii ministeriale. Refuzul de a se prezenta în fața Comisiilor parlamentare (...) ne arată că domnul ministru Cîțu acționează cu rea credință în favoarea unor prieteni politici și în detrimentul bugetului statului român. Voi cere acordul celor două Comisii și voi informa și Biroul permanent și cred că măsura firească este plângere penală pentru refuzul repetat de a se prezenta în Parlament", a afirmat, luni, senatorul PSD Zamfir.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6529 secunde