Curtea Constituțională stabilește cine decide data alegerilor locale

130
Curtea Constituțională stabilește cine decide data alegerilor locale - curtea-1591011560.jpg
Curtea Constituțională a României stabilește săptămâna aceasta dacă Parlamentul va decide data alegerilor.


Judecătorii CCR vor stabili dacă modificărea adusă legii în Parlament de către PSD, prin care data alegerilor va fi stabilită de legislativ și nu de Guvern, este sau nu constituțională.


Judecătorii CCR ar fi trebuit să decidă încă de săptămâna trecută, dar au amânat decizia pentru această săptămână pentru a analiza mai bine și pentru a veni cu o hotărâre cât mai justificată.


Modificarea adusă de PSD nu doar că dă dreptul Parlamentului de a stabili data alegerilor locale, ci și modifică momentul în care ar urma să aibă loc alegerile. Social-democrații au adus un amendament care spune că alegerile pot avea loc în cel mult șase luni de la încheierea stării de alertă, nu a stării de urgență, cum era trecut în ordonanța dată de Guvern. Acest lucru înseamnă că data alegerilor locale poate fi împinsă chiar spre începutul anului viitor, ceea ce își doresc social-democrații.


În schimb, liberalii, au spus în ordonanța de urgență că data alegerilor ar urma să fie stabilită în cel mult șase luni de la închierea stării de urgență. Ei și-ar fi dorit ca alegerile să aibă loc în această toamnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6338 secunde