Consilierii județeni au căzut la pace! "Rațiunea a învins pasiunile politice"

547
Consilierii județeni au căzut la pace!

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, i-a convocat, ieri, pe aleșii județeni în cadrul unei ședințe extraordinare, în încercarea de a vota proiectele ce vizează alocarea unor sume de bani primăriilor din județul Constanța.

Întâlnirea a avut loc în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi, s-au aflat trei proiecte de hotărâre. Primul dintre acestea viza repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cel de-al doilea proiect făcea referire la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2020, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Totodată, consilierii județeni vor vota și proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe anul 2020.

Reamintim că aceste proiecte s-au aflat pentru a treia oară pe ordinea de zi, însă de această dată a fost cu noroc!

Mai exact, proiectele privind repartizarea banilor către primăriile din județ au creat o adevărată dispută între consilierii PSD, PNL și PMP, pe motiv că sumele nu ar fi împărțite după necesități, ci după calcule politice. Mai mult, din cauza diferențelor de opinie, aceste proiecte nu au trecut de votul aleșilor județeni la ultimele două ședințe.

În cursul zilei de ieri, după negocieri care au durat câteva ore, consilierii județeni au ajuns la concluzia că primarii au nevoie stringentă de bani și au votat pozitiv proiectele aflate pe ordinea de zi.

Așadar, în zilele ce urmează, administrațiile locale din județ vor primi toate sumele de bani alocate conform repartizărilor făcute de CJC.

Ce spune președintele Horia Țuțuianu

Ulterior, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a spus că "rațiunea a învins pasiunile politice".

"Consilierii județeni responsabili au dovedit că și-au respectat mandatul. Au pus interesele cetățenilor din județul Constanța înaintea intereselor personale, de grup sau de partid. Este atitudinea pentru care am pledat în permanență, este maniera de lucru pe care am instituit-o în Consiliul Județean, este cauza pe care am susținut-o în fața oricui, adversar politic sau coleg de partid. Astăzi am remarcat că cei care reprezintă, într-adevăr, interesele constănțenilor pot să acționeze în sensul în care alocările către comunități să fie făcute după criterii fără nicio legătură cu viitoarele campanii electorale sau, și mai grav, cu frustrări și ambiții politice. Vreau să punctez încă o dată faptul că repartizarea sumelor, așa cum a fost ea votată astăzi, este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget. Menționez că orice altă manieră de alocare nu reprezenta decât fantasmagorii politice", a spus Horia Țuțuianu.

El a explicat că realitatea este că, la baza alocării acestor fonduri, trebuie să existe doar un criteriu: creșterea calității vieții constănțenilor, din toate comunitățile județului, indiferent de coloratura politică a primarilor.

"Este criteriul după care m-am ghidat de-a lungul mandatului meu.

Proiectele care au trecut astăzi reprezintă o repartizare bugetară echilibrată. Ele au la bază munca aparatului de specialitate, au toate avizele comisiilor de specialitate, pe cel al Direcției Generale Economico-Financiare și au luat în considerare solicitările tuturor primarilor din județ. Nu în ultimul rând, acești bani vor contribui la finanțarea și cofinanțarea corectă a proiectelor din toate localitățile județului. Am convingerea că toți primarii, indiferent de apartenența lor politică, vor folosi sumele alocate pentru a oferi constănțenilor cele necesare unei comunități în care calitatea vieții să fie cât mai ridicată. Îi asigur pe cetățenii județului Constanța că ei sunt prioritatea mandatului meu, așa după cum am demonstrat până acum, în toate acțiunile mele administrative. Mai mult decât atât, vreau să îi încredințez că proiectele adoptate astăzi sunt, înainte de orice, în beneficiul lor, sumele primite de primării vor ajuta la dezvoltarea continuă a tuturor comunităților", a declarat Horia Țuțuianu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3197 secunde