CCR A DECIS: prelungirea mandatelor primarilor, NECONSTITUȚIONALĂ

283
CCR A DECIS: prelungirea mandatelor primarilor, NECONSTITUȚIONALĂ - curte2-1591179480.jpg
Curtea Constituțională a României a stabilit, miercuri, că prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale este neconstituțională, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.


Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunța că liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale cu cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19. 


Pe 13 mai, Plenul Camerei Deputaților a adoptat OUG privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale cuprinse în perioada 2016 - 2020, cu amendamente.


"Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență sau stării de alertă", stipulează proiectul.


Acesta mai prevede că procedurile privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale se inițiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgență sau stării de alertă, iar data alegerilor se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.857 secunde