A început reorganizarea RATC. "Până la finele verii vom avea 100 de autobuze noi"

5368
12
A început reorganizarea RATC.

Articole de la același autor

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța ce a avut loc ieri, la inițiativa primarului Decebal Făgădău, consilierii au votat proiectul ce viza ca Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța să fie transformată în societate care să funcționeze în baza Legii nr. 31/1990.

Măsura este strâns legată de contractul încheiat de municipalitate cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea modernizării RATC, prin achiziționarea unei flote de autobuze. În următoarea perioadă urmează să fie organizată o licitație, în cadrul căreia se vor prezenta patru firme, pentru a fi stabilit, prin raportul calitate-preț, cu ce tip de autobuz vor circula constănțenii începând de anul viitor.

"Cred că undeva în primele zile ale lunii decembrie va fi comunicat rezultatul licitației. După această perioadă va urma perioada de formalități, cu comunicări, notificări. Vom semna contractul și vom plăti avansul de 30%. Până la finele anului vom avea contractul semnat și plata avansului făcută. Până la finele verii viitoare vom avea 100 de autobuze noi. Sunt patru firme care vor participa la licitație, acestea sunt: Carsan, Isuzu, Mercedes și Man", a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Contractul încheiat între Primăria Constanța și BERD, în urmă cu aproximativ un an, este în valoare de 10 milioane de lei. Banii împrumutați vor fi înapoiați în 12 ani, cu o dobândă de 1,3%, cu mențiunea că în primii doi ani nu se va plăti dobânda. Cele 100 de autobuze noi ar urma să aibă climatizare, camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Schimbări vor fi și în ceea ce privește biletele și călătorii frauduloși. Noile autobuze vor beneficia și de un sistem de e-ticketing. Biletele din hârtie vor fi înlocuite cu bilete electronice, care ar putea fi cumpărate chiar și prin internet. În acest fel, accesul celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun va fi cenzurat.

"Reorganizarea RATC este un proces complex, care presupune facilitarea de către RATC a atingerii de către municipalitate a obiectivului finanțat prin contract, în contextul dat, prin crearea unui cadru organizatoric juridic la nivelul UAT care să asigure funcționarea corespunzătoare a entității rezultate din reorganizarea RATC. Deși nu este parte la contract, este necesară realizarea de către RATC a tuturor activităților utile pentru asigurarea premiselor ca autoritățile publice locale ale municipiului Constanța să-și poată exercita atribuțiile legale și să îndeplinească în mod corespunzător obligațiile", se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
x
28 noiembrie 2017
De vreo doi ani incoace avem ...pana la finele verii autobuze noi !

Da, de doi ani avem parc primarie reabilitat , pod butelii reabilitat , autobuze noi , ....doi ani de minciuni si fagaduieli ! Oare orasul asta are primar ?

FATALAU
28 noiembrie 2017
Relativitatea fataliana

Da, ce nu intelegegem noi este faptul ca Fatalau percepe altfel timpul. Pentru el, o luna echivaleaza cu un mandat de 4 ani. Autobuzele alea noi vor fi inaugurate pe podul de la Butelii si vor avea statie in (parcul) Arheologic.

FATALAU
28 noiembrie 2017
Ce basini

Ce legatura are biletul electronic cu tziganul de la Coanda sau din Bratianu? Problema e de acces in autobuz, nu tipul de bilet .... Oricum, sa ii cereti lui Pinocchio in ianuarie contractul ala semnat.

nicu
28 noiembrie 2017
transport privat

Transportul de persoane trebuie privatizat. Sa fie eliminata orice subventie. Primaria sa inceteze cu imprumuturile. O firma independenta sa faca o evaluare a felului in care cheltuie banii primaria.

Vasile
28 noiembrie 2017
RATC

Karsan....cu K...nu Carsan.....90....nu 100 de autobuze...și mai concret...ce tip de societate ? SA sau SRL....?

Dragnea
28 noiembrie 2017
La pușcărie cu penalii din primărie

Da ce autobuze se cumpără nu trebuie să știm si noi sa se pună în dezbatere publică, cu de altfel suntem buni de plată

DODO
28 noiembrie 2017
varza a la Cuget liber

pai asta NU este stire politica !!! cind naiba o sa gasiti pe cineva de meserie ?

jj
28 noiembrie 2017
jj

neaparat un autobuz cu pompa integrata pentru furtul de motorina

Mihai
28 noiembrie 2017
Autobuze noi

Nu bagati bilete electronice! Lasati biletele de hartie cu imprimare ca alea sunt sfinte. In primul rand costul de fabricatie al biletelor electronice este mai mare, intotdeauna vor crea problem pe langa alte dispositive gen Bluetooth, RFID si NFC; nu e usor de urmarit cand si cum a fost "compostat" si va crea probleme majore la control. Mai bine cu biletele clasice de hartie cu optiunea folosirii cardurilor bancare fara contact la plata calatoriei si posibilitatea platii prin sms.

Ratc
28 noiembrie 2017
Mincinosul

Autobuze noi nu se vor cumpara ca fatalau este om slab la minte dar cati oameni se vor da afara nu are curaj sa spuna om de nimic ce este.Va asigur ca stiu ce spun.Veti vedea soferii.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2016 secunde