Zeci de constănțeni căutați, an de an, pentru infracțiunile comise în străinătate

214
Zeci de constănțeni căutați, an de an, pentru infracțiunile comise în străinătate - mandateeuropene-1591381791.jpg

Articole de la același autor

Zeci de constănțeni sunt căutați, an de an, de polițiștii din alte state pentru infracțiuni pe care le-au comis peste hotare. Pentru depistarea și reținerea suspecților, autoritățile din statele respective emit mandate europene de arestare, care ajung în atenția structurilor judiciare din țara noastră. Anul trecut, la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au ajuns 74 de cereri privind executarea unor mandate europene de arestare. Totodată, potrivit reprezentanților parchetului respectiv, au mai fost transmise și o cerere privind darea în urmărire, o cerere privind eliberarea unui mandat european de arestare, 28 de cereri privind transferarea persoanelor condamnate (respectivii se aflau în închisori în alte state și urmau să execute pedepsele în țara noastră).

"Din numărul total de 74 de cereri privind executarea unui mandat european de arestare, 60 au fost soluționate", au mai arătat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

În activitatea de punere în executare a mandatelor europene de arestare care vizau persoane aflate pe teritoriul României cercetate în țările membre ale Uniunii Europene pentru diverse infracțiuni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a colaborat cu Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și respectiv Tulcea, precum și cu alte instituții implicate în acest proces, respectiv Centrul de Cooperare Internațională București – Biroul SIRENE, Serviciul Urmăriți din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. București, cu autoritățile judiciare din Bulgaria, Belgia, Suedia, Italia, Spania, Germania și Franța.

"Ținând cont de intensificarea activității de cooperare judiciară internațională cu consecința creșterii volumului de activitate în această materie, s-a propus înființarea de birouri de cooperare judiciară internațională în materie penală la nivelul parchetelor de pe lângă curțile de apel", au mai arătat reprezentanții parchetului.

Printre cei căutați pentru infracțiuni comise peste hotare se numără și o femeie de 38 de ani, din Constanța. Pe numele acesteia a fost emis un mandat european de arestare după ce Curtea de Apel din Versailles, Franța, a condamnat-o la patru ani și șase luni de închisoare pentru că a provocat un minor să comită, în mod uzual, infracțiuni, dar și pentru furt și tăinuire. În urma analizării solicitării, procurorii constănțeni au consimțit la predarea persoanei către autoritățile franceze. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.8379 secunde