Zeci de constănțeni amendați pentru că au ieșit noaptea pe stradă

1539
Zeci de constănțeni amendați pentru că au ieșit noaptea pe stradă - controlnoapteasursaijjconstanta-1585069672.jpg

Articole de la același autor

Peste 60 de constănțeni au fost sancționați pentru că nu au respectat restricțiile impuse de Ordonanța militară 2/2020, în prima noapte după intrarea în vigoare a actului normativ. La nivel național, au fost sancționați, din același motiv, peste 1.700 de români.

Luni seara, la ora 22.00, aproximativ 500 de oameni ai legii - polițiști, jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră - au fost la datorie, pe străzile localităților din județul Constanța, pentru a veghea la respectarea restricțiilor impuse de Ordonanța militară 2/2020, care limitează ieșirea oamenilor din locuințe.

Concret, oamenii legii au verificat dacă cei surprinși pe străzi aveau asupra lor documentele justificative privind motivul deplasării sau dacă motivul deplasării era printre cele permise de lege: deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie sau domestice, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, pentru îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice sau cu dizabilități sau deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală sau nevoile animalelor de companie.

În urma acțiunii desfășurate, au fost depistați zeci de constănțeni care nu respectau impunerile legale.

"În intervalul orar 22.00 - 6.00, în cadrul activității de verificare a măsurilor impuse de Ordonanța militară 2/2020, polițiștii constănțeni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 5, valoarea acestora fiind de 40.700 lei", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

La nivel național, au arătat reprezentanții Poliției Române, au fost depistate și sancționate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației, iar 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4598 secunde