Vitezomanii recuperează permisul mai ușor! Legea controversată a intrat în vigoare

924
Vitezomanii recuperează permisul mai ușor! Legea controversată a intrat în vigoare - decenuesteoideebunacondusullaovi-1563603532.jpg

Articole recomandate

Șoferii vitezomani sau care încalcă alte reguli de circulație sunt iertați ușor. Parlamentarii au votat, iar legea publicată în Monitorul Oficial a intrat în vigoare joi, 18 iulie. Actul normativ este controversat, pentru că încurajează recidiva și încălcarea regulilor de circulație, spun specialiștii.

O modificare legislativă intrată în vigoare astăzi le dă mai multe șanse să-și recupereze permisul șoferilor care depășesc limitele de viteză. Practic, o persoană cu permisul suspendat pentru viteză poate, de acum, să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare, chiar dacă a avut antecedente în ultimii doi ani, lucru nepermis în forma veche a legii.

Noua lege este bună pentru vechii și noii șoferi care încălcat legea. Orice conducător auto vitezoman se poate duce să dea examen pentru a recupera permisul după 30 de zile și nu după 90, cum era în vechiul regulament. Excepție de la această regulă fac șoferii începători care au sub 1 an de condus.

Persoanele care au condus sub influența alcoolului nu pot beneficia de o astfel de clemență.

Specialiștii atrag atenția ca acest lucru încurajează încălcare regulilor de circulație în condițiile în care au loc tot mai multe accidente rutiere.

AVOCAT TUDOR MIHAI IORGA a declarat în exclusivitate pentru REALITATEA.NET că: "Atât timp cât conform statisticilor oficiale România este țara cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți din Uniunea Europeană, nu consider că noile modificări aduse Codului Rutier vin să combată acest fenomen, ci dimpotrivă. Înțelegem rațiunea legii și al scopului educativ, nu punitiv al acesteia, doar că mă îndoiesc de utilitatea modificărilor atât timp cât acestea nu vor preveni sau combate contravențiile pe drumurile publice."

Sursa: realitatea.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8248 secunde