Vânzarea cartelelor prepay cu buletinul, atacată la CCR

213
Vânzarea cartelelor prepay cu buletinul, atacată la CCR - 646x4041-1568290952.jpg

Articole recomandate

Vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul și stocarea datelor au fost reclamate la Curtea Constituțională. Renate Weber, Avocat al Poporului, a anunțat joi că aceste măsuri luate de Executiv "afectează drepturile și libertățile cetățenești".


Renate Weber a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu "Ordonanța de Urgență 112", care reglementează vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul și prevede stocarea datelor.

Avocatul Poporului susține că "actul normativ limitează drastic exercitarea dreptului la viață intimă, familială și privată".

"Se observă faptul că O.U.G. nr. 62/2019 încalcă art. 115 alin. (6) din Constituție, prin afectarea dreptului la viață intimă, familială și privată, prevăzut de art. 26 din Legea fundamentală și art. 11 și art. 20 prin raportare la art. 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale", potrivit sesizării trimise la CCR.

Weber atrage atenția că nu se rezolvă urgent o stuație excepțională, întrucât actul normativ va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020: "Nu se justifică situația extraordinară și nici urgența".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde