Vameșii au confiscat mii de țigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră

279
Vameșii au confiscat mii de țigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră - tigari-1555236074.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în urma acțiunilor specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera cu Ucraina, 48.127 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 554.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.


Ieri, 13 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.


Astfel, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Tămășeni, jud. Satu Mare, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.


Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.


Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și s-au dispersat în direcții diferite.


În continuare s-au luat măsuri de monitorizare și cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 14 colete cu țigări.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 112.320 lei.


Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2471 secunde