Un tânăr de 17 ani a fost reținut ca suspect în cazul fetiței de cinci ani violate și ucise anul trecut, la Baia Mare

182
Un tânăr de 17 ani a fost reținut ca suspect în cazul fetiței de cinci ani violate și ucise anul trecut, la Baia Mare - cumvorbescpersoaneleaflateinares-1561617529.jpg

Articole recomandate

Un tânăr de 17 ani a fost reținut, miercuri, fiind suspectat că, anul trecut, a violat-o și a ucis-o pe Estera, o fetiță de cinci ani din Baia Mare, relatează emaramureș.ro.


Un tânăr de 17 ani a fost reținut în urma unor descinderi la Cuprom, el fiind suspectat în cazul fetiței de cinci ani violate și ucise anul trecut la Baia Mare. Estera, o fetiță de 5 ani a fost violată și ucisă, în 30 aprilie 2018, în Baia Mare.


În jurul orei 23.30, în urma unui apel la 112, se anunța că o fetiță în vârstă de cinci ani dispăruse de la domiciliu, de pe strada Electrolizei. Trupul fetiței a fost descoperit fără viață în apropierea zonei în care locuia. Ancheta derulată la Baia Mare pentru prinderea celui care a violat și ucis fetița de cinci ani este "deosebită din punctul de vedere al intensității și complexității", la ea luând parte mai mult de 50 de polițiști și jandarmi, spuneau reprezentanții Poliției Județene Maramureș, anul trecut în mai.


De asemenea, s-a primit ajutorul specialiștilor de la Institutului Național de Criminalistică și ai Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. Sursa citată spunea că există un cerc de suspecți, dar datele anchetei nu puteau fi făcute publice. Polițiștii din Maramureș subliniau faptul că "organele judiciare nu au dat publicității pe nicio cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracțiunilor în prezenta cauză" și precizau că "toate activitățile procedurale realizate s-au derulat cu respectarea drepturilor și obligațiilor prevăzute în legislația penală și procesual penală în vigoare".


La rândul lor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precizau că nu pot da curs solicitării primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de a trimite Corpul de control în inspecție în legătură cu această anchetă. "Precizăm că MAI, prin Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, nu poate verifica aspectele care țin de investigațiile penale și de actele procedurale care se fac în dosarele penale. Așadar, prin Corpul de control al ministrului nu se pot verifica ce probe și ce mijloace de probă s-au administrat în dosar și nici momentul sau oportunitatea administrării lor", au transmis atunci reprezentanții MAI. Aceștia afirmau că, "dacă autoritățile locale au anumite suspiciuni în legătură cu desfășurarea investigației, acestea ar trebui să se adreseze prim-procurorului parchetului competent". Primarul Cătălin Cherecheș ceruse ntervenția Corpului de control al MAI pentru a verifica modul în care s-au prelevat probe. Acesta a precizat că s-au recoltat 50 de probe ADN, exprimându-și suspiciunea că acestea ar fi fost "viciate într-un mod iremediabil".




sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0685 secunde