Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Ce spun specialiștii

989
Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Ce spun specialiștii - piranha-1563803241.jpg

Articole recomandate

Un pescar din Maramureș susține că ar fi prins mai mulți pești Piranha în apele lacului de acumulare Firiza, situat la poalele Munților Gutâi.


Maramureșeanul a precizat, pe o rețea de socializare, că peștii Piranha au fost prinși la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul unei partide de pescuit pe lacul Firiza, conform Agerpres.


Un reprezentat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Maramureș, Vasile Pop, a precizat luni, că în mod sigur peștele răpitor a fost eliberat intenționat în apele lacului, cel mai probabil de către un colecționar de pești exotici.


"Această specie de pește nu e specifică apelor de munte, României în general și în mod cert un potențial colecționar de pești exotici a intrat în posesia unor asemenea exemplare, pe care ulterior le-a eliberat în apele lacului, din motive necunoscute", a spus Vasile Pop.


Conform acestuia, prezența în apele lacului Firiza a peștelui din specia Piranha poate reprezenta un potențial pericol pentru fauna lacului, dar și pentru turiștii care ar intenționa să facă baie.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5727 secunde