UMILINȚA SISTEMULUI! Polițist mort la datorie, banca îi dă familia afară din casă. MAI a trecut decesul la "accident în timpul liber"

Luni, 31 Octombrie 2016
239668
În România, întotdeauna mortul este de vină, chiar și atunci când și-a dedicat viața pentru apărarea cetățenilor. Vorbim despre familia unui polițist mort într-un accident rutier, care riscă să-și petreacă iarna sub cerul liber. 


Nenorocirea s-a petrecut pe Drumul Național 3B, între localitățile Stelnica și Bordușani, din județul Ialomița. Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu se deplasau cu un autoturism marca Dacia 1310, din dotarea IPJ Constanța și la un moment dat, șoferul a pierdut controlul mașinii, a derapat și a intrat într-un autobuz. În urma impactului, cei doi polițiști și-au pierdut viața.

Deși la momentul respectiv, superiorii au precizat că Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu erau în misiune, în urma raportului s-a stabilit că cei doi se aflau în timpul liber. Familiile celor doi polițiști au trecut în tot acest timp prin clipe de coșmar și sunt la un pas să rămână în stradă, deoarece nu își pot plăti creditele și nu se mai pot întreține.


Citește și Drama familiei unui polițist mort: "Niște oameni care stau la un birou au decis soarta mea și a fiului meu"Femeia a contestat raportul întocmit de Inspectoratul General al Poliției Române, însă nu a avut niciun rezultat. La mijlocul lunii octombrie, femeia a fost notificată în legătură cu faptul că banca a deschis procedura de executare silită. Tănțica Rădulescu a depus contestație la dosarul înregistrat la Judecătoria Fetești, iar următoarea ședință este programată să aibă loc în data de 8 decembrie. În cazul în care nu va avea câștig de cauză, văduva va rămâne pe drumuri, alături de băiatul ei, în vârstă de 6 ani.

Despre ceea ce s-a întâmplat la începutul anului trecut, atunci când doi polițiști și-au pierdut viața la datorie, alți colegi din sistem au vorbit deschis, atrăgând atenția că din cauza turelor de permanență, agenții stau la dispoziție tot timpul, deși oficial figurează ca fiind liberi.Pe lângă pierderea suferită, femeia spune că este umilită de Poliția Română. În cazul în care, un polițist își pierde viața în timp ce se află în timpul serviciului, familia acestuia are posibilitatea să se angajeze în sistem și primește despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. În acest caz, raportul a arătat că cei doi nu erau în nicio misiune, astfel că familiile nu au primit niciun ban.

"La data de 4 ianuarie 2015, ca și în alte nenumărate zile, soțul meu a plecat din sânul familiei, pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu, care impuneau permanenta colaborare între posturile de poliție riverane cursului de apă pentru care avea competență Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, o stare de vigilență continuă. Este de notorietate, că cel puțin în sezonul rece, asigurarea siguranței transporturilor și evenimentelor de pe cursurile de apă nu se desfășoară conform unei programări, cu atât mai mult cu cât era iarnă, zăpadă, fiindcă a nins abundent, iar infracționalitatea, cu atât mai puțin respectă vreun grafic sau dispoziție a polițiștilor", a precizat femeia.

După tragedie, șefii din poliție au declarat că cei doi agenți se aflau în misiune, mai ales că evenimentul s-a produs cu mașina din dotare. Ca în astfel de situații, familiile au primit promisiuni că vor fi ajutate și vor primi compensații și despăgubiri. Surpriză, însă. La câteva luni de la accident, IGPR anunță că potrivit propriei expertize, cei doi polițiști se aflau în timpul liber și nu li se aplică dispozițiile legale privind ajutorarea polițiștilor morți în misiune.

"Din probele administrate în cauză, comisia de cercetare constată că evenimentul din data de 04.01.2015, soldat cu decesul agenților de poliție Bălosu Liviu Gabriel și Rădulescu Laurențiu Sorin din cadrul I.G.P.R. - S.R.P.T. Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, nu îndeplinește condițiile prevăzute de art.5 lit. g) sau art. 30 alin. 1) din Legea nr. 3l9 I 2A06 a securității și sănătății în muncă, pentru încadrarea acestuia în categoria accidentelor de muncă", se arată în raportul întocmit.
Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde