Turistul surprins de avalanșă în Bucegi a fost dus în vale peste 500 de metri

268
Turistul surprins de avalanșă în Bucegi a fost dus în vale peste 500 de metri - ava-1515876276.jpg

Articole recomandate

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiștii intervin, sâmbătă după-amiază, pe Valea Coștilei din Masivul Bucegi, unde un bărbat a fost surprins de o avalanșă.


Primele date primite de la cei care au cerut sprijinul savatorilor arată că bărbatul făcea parte dintr-un grup de trei sau patru persoane și a fost luat de valul de zăpadă.


"Este căzut undeva în Valea Coștilei, Am încercat să luăm legătura cu el, dar nu se poate", a spus Haiduc.


Turistul surprins de o avalanșă produsă sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi făcea parte dintr-un grup de cinci persoane și se afla într-o zonă foarte dificilă. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viață, în condițiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoțeasu i-au găsit ruscacul și casca.


Șeful Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.


Valul de zăpadă l-a purtat pe bărbat într-o râpă de peste 500 de metri. Doi dintre cei care îl însoțeau au urcat la Coștila, de unde au fost recuperați de salvamontiști și duși la refugiul Salvamont. Ceilalți doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanșă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu niște alpiniști, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucsacul și casca pe care acesta le purta.


Gheorghe Haiduc a spus că, având în vedere această situație, sunt foarte puține șanse ca turistul că mai fie în viață.


Căutările pentru turistul dispărul în Masivul Bucegi au fost întrerupte din cauza unei alte avalanșe care a avut loc în zonă. Echipa de salvamontiști va reluat căutările duminică.


Potrivit informațiilor Digi24, bărbatul căutat are 30 de ani și locuiește în București. Salvatorii montani au dubii că tânărul ar mai fi în viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.871 secunde