Tulcea ajută China în lupta împotriva epidemiei de coronavirus!

418
Tulcea ajută China în lupta împotriva epidemiei de coronavirus! - ddd-1582286902.jpg

Articole recomandate

Peste 35.000 de măști medicale, destinate protecției împotriva infecției cu coronavirus pentru populația din Suzhou, au fost achiziționate în urma unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Județean și Crucea Roșie Română - Filiala Tulcea, prin care s-au alocat 200.000 de lei în acest sens, a informat, vineri, administrația județeană, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ, parteneriatul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliul Județean, după ce Municipalitatea Suzhou, care este înfrățită cu județul Tulcea de mai bine de două decenii, a comunicat faptul că activitatea economică și administrativă a fost paralizată din cauza apariției cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este criză de măști medicale.

"Deși Tulcea și Suzhou sunt separate de o distanță considerabilă, suntem alături de frații noștri chinezi și ne exprimăm speranța că municipalitatea soră va fi cât mai puțin afectată de problema medicală cu care se confruntă Republica Populară Chineză. Având în vedere înalta calitate a serviciilor medicale furnizate în unitățile spitalicești din Suzhou, precum și modul exemplar în care comunitatea chineză se mobilizează în situații critice, suntem convinși că, prin efortul conjugat al populației și autorităților publice, efectele negative vor fi limitate, până la dispariția situației de urgență", a declarat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, citat în comunicat.

Conform sursei menționate, Consiliul Județean Tulcea a făcut toate demersurile necesare la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății pentru a veni în sprijinul populației din Suzhou și a încheiat Acordul de Parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română, Filiala Tulcea, pentru achiziționarea măștilor. Pentru transportarea acestora, autoritățile tulcene au beneficiat de sprijinul Ambasadei Chinei la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5306 secunde