Trei cetățeni indieni și doi iranieni, opriți la frontieră

121
Trei cetățeni indieni și doi iranieni, opriți la frontieră - 1540287167321borsapuss4-1540289115.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat trei cetățeni indieni care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, cu intenția de a ajunge în Austria. Alți doi cetățeni din Iran, tată și fiică, au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în țara vecină.


În data de 23.10.2018, in jurul orei 00,30, în urma unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, au depistat trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, spre Ungaria.


Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră cu statul vecin, fiind conduse la sediul sectorului, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetățeni din India, toți bărbați, în vârstă de 22 de ani, solicitanți de azil pe teritoriul României.


În cadrul cercetărilor preliminare, cei trei cetățeni indieni au declarat că intenționau să ajungă în Austria, la rude și au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.


Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Frontieră Borș au depistat, în cursul zilei de ieri, în zona adiacenta punctului, în terminalul pentru automarfare de pe sensul de ieșire din țară, două persoane, un adult și o minoră, care încercau să treacă frontiera spre Ungaria.


Persoanele în cauză au fost conduse la sediul punctului pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Iran, un bărbat în vârstă de 40 de ani și fiica lui, în vârstă de 9 ani.
Bărbatul în cauză a declarat că intenționa să ajungă cu fiica în Austria și au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.


În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4356 secunde