"Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot va fi folosit la alegerile europarlamentare"

141

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, la începutul ședinței de guvern, că pentru a se asigura desfășurarea scrutinului europarlamentar din 26 mai în afara oricăror dubii, va fi implementat sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, sistem care a fost folosit și la alegerile din 2016.


"Aplicăm acest sistem cu respectarea în totalitate a normelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Tot astăzi aprobăm programul calendaristic și celelalte măsuri organizatorice pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European", a menționat premierul.

Viorica Dăncilă a precizat că vineri vor fi stabilite detaliile pentru organizarea alegerilor europarlamentare.


"Ne pregătim temeinic pentru alegerile reprezentanților României în Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 26 mai, anul acesta. Responsabilitatea Guvernului nostru este să asigurăm organizarea în bune condiții a acestui scrutin, iar rezultatele să reflecte cu acuratețe opțiunile alegătorilor. În bugetul pentru acest an am alocat sumele necesare fiecărei instituții implicate în procesul electoral. În ședința de astăzi facem pașii legali pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Vom adopta un set de acte normative prin care stabilim măsurile necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor europarlamentare din acest an, astfel încât să fie respectate termenele prevăzute de legislația electorală", a spus Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde