Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo: "Fier vechi, fier vechi"

2934
Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo:

Articole recomandate

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat într-o ediție recentă o caricatură a Simonei Halep, care ridică trofeul Roland- Garros, având descrierea: "Fier vechi, fier vechi".

Publicația franceză Charlie Hebdo a publicat într-o ediție recentă o caricatură a unei "românce care câștigă Roland-Garros", cu referire evidentă la Simona Halep. "O româncă câștigă Roland-Garros. Sportiva: "Fier vechi, fier vechi!", se arată în descriere. Caricatura a fost semnalată pe Facebook de jurnalistul și scriitorul Dan Alexe. 




Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică în mare parte ilustrații (caricaturi și desene), dar și reportaje, articole controversate și glume. Având puternice vederi de stânga și anti-religioase, revista este caracterizată de poziția ei critică față de de islamism, catolicism, iudaism și extremismul de dreapta. Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. 


După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992. Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) și Stéphane Charbonnier (2009-2014). Amenințată în mod repetat de fundamentaliștii islamiști, revista a răspuns la provocări menținându-și tonul satiric și punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris. Sediul vechi a fost incendiat pe 2 noiembrie 2011. 


La 7 ianuarie 2015, în timpul unei ședințe de redacție, a fost atacat și noul sediu din Paris al săptămânalului satiric. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morți și 11 răniți, atacatorii fiind uciși după două zile de către forțele speciale ale poliției.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5605 secunde