Sfaturile polițiștilor pentru a preveni furturile de locuințe: "Trebuie bariere fizice și psihice!"

480
Sfaturile polițiștilor pentru a preveni furturile de locuințe:

Articole de la același autor

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenția hoților, care concep fel și fel de modalități de a ajunge în posesia lor, indiferent dacă este vorba să fure dintr-o locuință, dintr-un magazin, dintr-un depozit sau dintr-o mașină. De aceea, între calitatea sistemelor de securitate și ingeniozitatea hoților este, mereu, o competiție. Potrivit polițiștilor, "contrar tuturor evidențelor, din motive greu de înțeles, mulți deținători de valori ignoră cele mai elementare măsuri de autoprotecție, devenind astfel victime sigure".

"Principiile de bază ale amenajării unui sistem de protecție cuprind aceleași elemente, indiferent de perioada din timp în care a fost conceput. Una dintre cele mai eficiente metode de protecție o constituie limitarea posibilității de acces la bunurile de valoare și prelungirea timpului necesar pentru sustragerea acestora de către infractori. Măsurile luate au rolul de a induce infractorilor sentimentul de șansele de reușită sunt minime, iar riscul de prindere este maxim, ceea ce constituie un factor psihologic", au mai atras atenția polițiștii. Astfel, această senzație de "nepătruns" poate fi dată prin concepția arhitectonică a clădirii, care trebuie să inducă senzația de solid, să existe bariere fizice și sistemele moderne de securitate să fie la loc vizibil.

"Barierele fizice au rolul de a întârzia cât mai mult pătrunderea sau accesul la valori al infractorilor. Este necesar ca acest timp să fie suficient pentru ca cineva să sesizeze ceea ce se întâmplă și să anunțe Poliția. De asemenea, întârzierea necesară pentru depășirea acestor bariere îi determină pe cei în cauză să renunțe. Barierele psihice au drept scop descurajarea infractorilor, sugerându-le ideea ca acțiunile lor sunt în permanentă supravegheate și pot deveni probe în instanță. Spre deosebire de paza umană, un sistem electronic de securitate nu doarme și nu poate fi corupt sau depășit cu mijloace uzuale", au mai arătat oamenii legii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4486 secunde