România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19

1365
România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19 - test-1595831159.jpg

Articole recomandate

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19.


Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.


În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Românii care vor să plece în Austria trebuie să prezinte un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.


Grecia a extins măsura și pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primește deloc în vacanță.


Măsurile anunțate de Austria i-au bulversat pe românii programați la consultațîi, investigații și tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la patru zile la trei.


În momentul de față, există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia și Suedia au ieșit de pe această listă.


Cert este că în momentul de față alte patru țări - Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova - interzic complet accesul românilor, cu excepția rezidenților sau a celor care merg la muncă ori la studii.


Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur și simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a două țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în fața noastră. Dacă vom continuă așa, există și riscul să nu mai putem ieși deloc din țară.


Sursa: Pro TV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde