Român suspect de jaf la Monetăria Regală din Belgia. A avut parte de o surpriză imensă…

197
Român suspect de jaf la Monetăria Regală din Belgia. A avut parte de o surpriză imensă… - dddd-1582544802.jpg

Articole recomandate

Poliția din Bruxelles a reținut doi suspecți de jaf la Monetăria Regală, unul dintre ei fiind un tânăr din România. Însă hoții au furat monede și bancnote scoase din circulație, fără nicio valoare, potrivit Digi 24.

În noaptea de joi spre vineri, cei doi suspecți - S.T., 22 de ani, de origine nord-africană și E.B., 21 de ani, român - au furat câteva kilograme de monede și bancnote euro deteriorate și scoase din circulație, ce urmau să fie casate, relatează nieuwsblad.be. Suspecții au fost prinși în scurt timp în Pachecolaan. Aveau fiecare câte 5 kilograme de monede și bancnote despre care nu știau că sunt fără valoare. Anchetatorii spun că există și un al treilea suspect, dar acesta a reușit să dispară.

Polițiștii au stabilit că suspecții au intrat în clădirile Trezoreriei din Handelsstraat, de unde ar fi furat mai mulți saci cu bani. Francisc Adyns, purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, a confirmat că banii furați nu au nicio valoare. "Erau unități monetare deteriorate, care nu mai pot fi utilizate. În clădire nu se păstrează monede utilizabile și de aceea credem că tâlharii erau amatori", a declarat pentru sursa citată Francisc Adyns.

După audieri, cei doi suspecți au fost eliberați. "Trebuie să se prezinte în instanță pe 5 martie", a declarat Denis Goeman, procurorul care se ocupă de caz. Suspecții au declarat în timpul audierilor că au fost inspirați de popularul serial Netflix "La Casa de Papel". Ei spun că au intrat în clădirea monetăriei sub pretextul vizionării unei partide de fotbal și au rămas în interior după ce clădirea a fost închisă pentru public. Anchetatorii, însă, au constatat că intrarea în clădire a fost forțată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.415 secunde