RECORD. 52 de kilograme de diamante, pietre scumpe și aur de contrabandă au fost capturate

1251
RECORD. 52 de kilograme de diamante, pietre scumpe și aur de contrabandă au fost capturate - 4644322868bijuterii171097500-1488624721.jpg

Articole recomandate

52 de kilograme de diamante, pietre scumpe și aur au fost confiscate, la Chișinău. Anchetatorii au descoperit și un atelier clandestin în care obiectele prețioase aduse din Ucraina erau marcate fără a fi înregistrate. Toată marfa era vândută în zece magazine fără a plăti taxe. Iar rețeaua funcționa de cinci ani.


Ofițerii au descins prima dată la biroul administratorului a 5 magazine de bijuterii: un loc modest, spre surprinderea lor. Un dulap ascundea însă ușa spre o comoară și un atelier clandestin de bijuterii.


În atelierul clandestin au fost depistate 22 de kg de aur, atât în articole gata confecționate cât și în materie primă pentru a fi confecționate. Au fost depistate pietre și diamante, în valoare totală de peste 40 de milioane de lei.


Administratorul i-a amenințat pe anchetatori cu un pistol, sperând că va putea fugi, dar nu i-a reușit schema. În alte 9 magazine percheziționate, polițiștii au mai găst alte 30 de kilograme de bijuterii, lingouri de aur, pietre scumpe și diamante fără acte.


Afacerea a funcționat în Chișinău și în Bălți. 


Patru persoane sunt acuzate în acest caz și riscă până la 10 ani de închisoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1796 secunde