Razie în aeroporturi: în două ore au fost aplicate 139 sancțiuni contravenționale pentru taximetriști

129
Razie în aeroporturi: în două ore au fost aplicate 139 sancțiuni contravenționale pentru taximetriști - traficuldepasageridepeaeroportul-1542356526.jpg
Polițiștii au acționat, vineri, pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona a opt aeroporturi din țară. În doar două ore, au fost verificate peste trei de autoturisme și au fost aplicate 139 sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

Polițiștii au acționat, vineri, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

"Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite. De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie", a anunțat Poliția Română.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, polițiștii au verificat 303 autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 139 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 121 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 16 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 2 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

În acțiune au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă și în perioada următoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0712 secunde