Răzbunare sau demență! Val de dispariții, la Constanța

4337
Răzbunare sau demență! Val de dispariții, la Constanța - fonddisparitii-1515692782.jpg
Mai multe persoane care locuiesc în municipiul și județul Constanța au fost date dispărute, fiind căutate în prezent de polițiști.
În cele mai multe cazuri, este vorba despre minori și persoane trecute de vârsta de 60 de ani. Psihologii pun disparițiile pe seama schimbărilor climatice, problemelor de sănătate sau neînțelegerilor familiale. 


În jur de 10 persoane, preponderent minori, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit, în timp ce alte două persoane s-au făcut nevăzute chiar de sub ochii personanului medical din Spitalul Județean Constanța.


"Pacientul a plecat fără aviz din partea medicilor. În momentul în care s-a constatat dispariția pacientului, medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe au anunțat dispariția acestuia la Poliție", a precizat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, despre unul dintre cei doi dispăruți.


Unul dintre pacienți suferă de pierderi de memorie și, potrivit psihologilor, acest tip de persoane este afectat de schimbările de temperatură și perioada iernii. 


Majoritatea persoanelor date dispărute sunt fie minori, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, fie persoane trecute de vârsta de 60 de ani.  


"Persoanele care suferă de boli psihice, în special demență, au tulburări de comportament și, nefiind orientate tempero-spațial, pleacă de acasă și nu se mai pot întoarce. Aceste persoane sunt mai afectate la schimbările bruște de temperatură sau în perioadele în care afară este mai întuneric și nu avem parte de lumină naturală, care ne crește serotonina și starea de bine. 


La persoanele sub 18 ani, vorbim despre stări de depresie, anxietate și neînțelegeri în familie. În general, adolescentul se simte neînțeles. El folosește vagabondajul, plecatul de acasă ca metodă de răzbunare sau, în unele cazuri, de apărare", a declarat, pentru "Cuget Liber", psihologul Cristina Dincu. 


Din fericire, polițiștii constănțeni spun că nu durează foarte mult timp până când reușesc să dea de urma persoanelor dispărute, asta în cazul în care nu se întorc singure acasă. De asemenea, în proporție de 85-90 %, persoanele care au fost date dispărute au fost găsite. 


Există și cazuri mai puțin fericite. Unul dintre ele este reprezentat de dispariția Teodorei Zamfir, la mijlocul lunii noiembrie. Inițial, s-a crezut că tânăra, în vârstă de 17 ani, s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, în încercarea de a-și pune capăt zilelor. Scafandrii și pompierii ISU "Dobrogea" au căutat în zadar timp de mai multe zile, fără a reuși să găsească ceva. 


Oamenii legii au luat în calcul varianta că tânăra nu ar fi recurs la un gest extrem și că, cel mai probabil, s-a ascuns pe undeva. Ciudat este însă că, nici până în prezent, familia fetei nu a sesizat Poliția privind dispariția minorei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5102 secunde