Procurorii Onea și Negulescu, trimiși în judecată. Suspecți de mai multe infracțiuni!

297
Procurorii Onea și Negulescu, trimiși în judecată. Suspecți de mai multe infracțiuni! - dna-1563208356.jpg

Articole recomandate

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru săvârșirea mai multor infracțiuni printre care represiune nedreaptă și cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăție, sub forma participației improprii a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar, Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăție sub forma participației improprii a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii de la SIIJ susțin că Lucian Onea și Mircea Negulescu, în instrumentarea a două dosare penale, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denunțător (fostul deputat Vlad Cosma - n.r.) să plăsmuiască un denunț în numele unei persoanei imaginare, să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conțin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetățenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracțiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunțul.

De asemenea, Lucian Onea, cu ajutorul lui Mircea Negulescu, este acuzat că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de coruperea alegătorilor față de o persoană despre care știa că nu este vinovată.

Inițial, dosarul în care este cercetat Lucian Onea alături de fostul procuror Mircea Negulescu a fost instrumentat de Parchetul General, însă cauza a fost preluată de SIIJ, procurorul de caz fiind Adina Florea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4047 secunde